Voorpagina Ramadan

Ramadan, day sixteen!

Ik vind mijn nieuwe beta ‘Windows live hotmail’ instellingen maar raar. Ik weet dan ook niet of ik er blij mee moet zijn of moet terugswitchen naar mijn oude vertrouwde omgeving (als dat al mogelijk is). Ineens valt het ook op hoeveel islamitisch gerelateerde spam-mailtjes je op een dag ontvangt van mensen waarbij je bij God niet weet waar ze je van kennen en hoe ze aan je mailadres komen.

Misschien ben ik wel heel slecht, maar ik lees ze niet eens meer. Ze komen gelijk onder de junkmail te zitten. Ik lees alleen mailtjes van mensen die ik ken en waarbij ik kan vertrouwen dat de islamitische informatie die ze rondsturen wel correct is. Noem me maar argwanend maar ik ben van mening dat moslims soms echt met de meeste gekke (wel creatieve) manieren komen om een bepaalde boodschap over te dragen. Vooral de hoax mailtjes zijn erg! Mailtjes waarin precies staat hoeveel hassanaat (zegeningen) ik krijg wanneer ik een mailtje forward, dezelfde mailtjes waarin staat wat er wel niet met me zal gebeuren als ik ze niet doorstuur. Het zijn islamitische kettingmailtjes waar ik helemaal niet van gecharmeerd ben. Ik zet dan ook mijn vraagtekens bij de intelligentie van de verzender en al helemaal de ontvanger die erin trapt.

Islamitische hoax kan soms hilarisch grappig zijn. Zo was er een mailtje wat te ronde ging met een afbeelding van een meisje uit Oman wat veranderd was in een gruwelijk uitziende monster (zie rechts) omdat ze ruzie had met haar moeder die uit de koran reciteerde, wat dochterlief volgens het verhaal liever niet had en zelfs met de koran smeet. Het meisje op de afbeelding was het kunstwerk van Patricia Piccinini.

Afbeeldingen schijnen het goed te doen. Met 9/11 kreeg ik een foto waarbij de duivel in het rook te bespeuren was, omringd met een rood lijntje voor het geval je hem als lezer niet mocht zien in het rook. Met een beetje fantasie is in elke (rook)wolk wel ergens van een contour te vinden.

Ander voorbeeldje: Een skelet van een gigantisch groot mens was gevonden in Rab-Ul-Khalee. De Oelema van Saudi-Arabie zouden volgens dit mailtje zelfs beweerd hebben dat dit de beenderen waren van de mensen van Aad (die fysiek uitzonderlijk groot en sterk waren geschapen), in de tijd van de profeet Hoed (Soerat 11). "Foto’s liegen niet!", kun je zeggen. Alleen is de afbeelding in de attachement een inzending van iemand die meedingde bij een fotomanipulatie wedstrijd van Worth1000.com (Statiq thanx!). Beetje sneu!

Wat mijn mailbox wel niet allemaal te verduren heeft gehad aan dit soort nep mailtjes, audiobestand vanuit het graf met boodschappen die niet echt vrolijk zijn en waarbij het schreeuwend lijden van de overledenen duidelijk te horen waren. Trouwens, zo zijn "exorcism video’s" ook hot, die van Burnei (een paar maanden terug zelfs op geenstijl.nl te zien) is daar een groot voorbeeld van. Zonder na te denken stuurt men mailtjes met video/audio materiaal wat voor een ander als zeer schokkend ervaren kan worden. En los van het feit dat ik dit al erg vervelend en onverantwoordelijk vind, zijn het de teksten bij deze mailtjes die het allemaal nog een stuk erger maken. Wanneer je iman zwak zou zijn, wordt je automatisch bezeten: duivelse djinns (demonen) komen immers in ‘de harten waar de islam nauwelijks of niet woont’. Ik snap niet zo goed waarom men altijd een boodschap probeert over te brengen door middel van gruwelijkheden en angst. Maar goed, er is wel meer wat ik niet begrijp.

Waarschijnlijk zijn het ergens goed bedoelde pogingen om moslims wakker te schudden in hun manier van leven, waarbij zij hun broeders en zusters willen opsporen tot het praktiseren van de islam. Tegen hen die dit soort troep doorsturen met deze reden kan ik maar 1 ding zeggen: Er is maar 1 God, en profeet Mohammed(vzmh) is Zijn boodschapper.

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van