Voorpagina Cultuur

The New York of Central Asia

Sommige steden hebben het gewoon, ze zuigen je op als een magneet. Dat Alice in Wonderland – gevoel. Je ogen raken niet uitgekeken. Eén en al Nostalgie!

Dat heb ik nu met wereldstad Karachi. Mijn meest dierbare herinneringen zweven rond in de drukke en chaotische straten van deze metropool. Karachi is een stad waar je nooit zult vervelen, ideaal dus voor levensgenieters als ik. Onrustigheden in het verleden hebben voor mij geen invloed op de populariteit van deze bruisende stad van zestien miljoen inwoners. Ik zeg: Karachi!

Jullie denken: Bomaanslagen, stakingen, madrassa’s, ‘Karachi weed’ en vieze havens. Bullshit! Laat dat burgerlijke reisbureau haar werk maar doen, ene oor erin ander oor eruit (Pakistaans spreekwoord). Wie wilt er nou niet wanen in een zee van diversiteit, meest vreemde snuiters ontmoeten, eten totdat je erbij neervalt en weer opstaat om nog meer te eten. ’s Avonds lekker paraderen op de boulevard, nog meer eten, mensen ontmoeten, winkelen voor een prikkie, nog meer mensen ontmoeten, flirten met kruiden en trouwen met geuren.

                                                                          

 

En wanneer ik ’s avonds op mijn balkonnetje sta en naar buiten kijk dan zie ik duizenden lichtjes, toeters, scooters en verschillende mensen terwijl ik op die hoogte de zwaar vervuilde lucht opsnuif. Pas dan voel ik me gelukkig!