Voorpagina Brief aan nani, Ervaringen

Nani: “What happened to my grandsons?”

786
11 aktoebar 2006, Rawalpindi (Pakistan)

Salaamalaikkoeeeem,

Beta, je hebt me al a very long time geen brief meer gestuurd. Sindsdien lees ik alle vier brieven die je hebt gestuurd all the time. Je moeder heeft me verteld waarom je niet meer schrijft. Ik vind het zo erg dat je arm gebroken is, it broke my heart. Hoe kan het dat mensen in Halaind hun arm breken door te kijken naar de tv?

En, beta… vertel nani even wat er met je brother is gebeurd. Hij heeft een baard… ok, maar je moeder zegt dat hij in het weekend allemaal gekke dingen doet met aeroplanes en dat hij zegt “binnenkort even twee dagen weg te gaan”.

Ik zei nog tegen je moeder: “Verhuis niet naar Halaind… je kinderen worden beinvloed door those white people”.

Khuda Hafiz,
Je bezorgde Nani


26 oktober 2006, Den Haag (Nederland)

Salaamalaikum,

Wat een verrassing, u leeft nog! leuk dat u weer schrijft! Ik heb u inderdaad lang niet meer geschreven, maar (anders dan moeder beweert) heb ik RSI.

RSI staat voor Repetitive Strain Injury. Dat is een verzamelnaam voor allerlei klachten die te maken hebben met het langdurig herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde bewegingen, bijvoorbeeld gebruik van de computermuis, waardoor er een kans bestaat dat je een muisarm oploopt (of het dagelijks maken van roti wat het geval is bij mama) en samenhangende aandoeningen zijn onder andere slijmbeursontsteking en peesschedeontsteking…auw mijn arm…!!!

Ok, vooruit, wat u wilt: mijn arm is gebroken. Maar iedereen is heel aardig voor me. Alle bezoekers van westayhere.nl hebben me een leuk kaartje gesteurd met allemaal beterschapswensen (niet dus) en iedereen zorgt goed voor me (niet dus… de ondankbaren…)!

Oh, en over Faisal? Hij heeft inderdaad een baard, een Pakistaans uiterlijk, reist regelmatig naar Engeland, doet de kleine wassing in een wc-hokje in de trein, volgt vlieglessen in zijn vrije tijd en hij is nu op een vliegkamp om verschillende technieken te leren… U leest het, u hoeft zich nergens zorgen over te maken.

Nani, hoe gaat het met uw astma en wanneer komt u weer eens langs? Ik ben nu ouder, ik beloof u dat ik geen tabak meer in uw inhalator zal doen.

Salaamalaikum,

Umar

Lees alle brieven van nani