Voorpagina Ramadan

Shawaal, day one!

Allereerst propz voor Ahad, Yazzy, ahq & my girl NaNa! Kvind het echt vet stoer dat jullie mij joinen in het vasten. O, yes! I’m blessed! Want naast deze beste mensen, had ik woensdag op werk ook steun aan mijn Tunesische collega, die evenzo aan het vasten was geslagen. Heel fijn dat je niet iemand tegenover je heb zitten die je kwelt met de overheerlijke aroma van koffie vroeg in de ochtend en je gezelschap houdt tijdens de lunchpauze. Wél had deze goede makker aan het einde van de dag het verzoek of ik voortaan niet mijn vasten kon beperken tot een weekend gelegenheid. Kennelijk was ik een ietsje chagrijnig en reageerde ik zo nu en dan een pietsje ongeduldig, antwoordde ik ietwat kortaf en streste ik mij een beetje te veel.

Een gezegende dag was het in ieder geval zeker. Mijn functioneringsgesprek ging aardig goed, ik heb dan eindelijk een vast contract en wel mét loonsverhoging. Joepie de poepie! Deze vuist op deze vuist.. en zo klim ik naar boven! Mijn eerste echte vaste GMC! (Grote Mensenbaan Contract) Na dit goede nieuws aan het eind van de ochtend kreeg ik een stress klusje wat voor de middag af moest zijn (laat dit mijn grumpy gedrag verklaren). Maar zoals Johan Cruijff al stelde ‘elk nadeel heeft zijn voordeel’, de tijd vloog voorbij en voor ik het wist was het 5 uur, klusje geklaard, mocht ik al eten en ook nog eens naar huis! Het is haast schandalig dat je zo vroeg al mag eten. Ik besefte me toen wel dat van de iftars met mijn friends weinig zou komen. Immers, ik verbreek mijn vasten gewoon op werk. Maar goed, ik bedenk er wel wat op.

Dit weekend insha Allah maar beiden dagen vasten en wat friends stalken die ik tijdens de Ramadan heb moeten missen.

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van