Voorpagina Algemeen

Kunstzinnig

Nederland kent moskeeën met een mooie architectuur. Vele zijn al gebouwd, van sommige wordt de bouw afgelast om kinderachtige redenen, en dan zijn er nog een aantal op papier, netals de poldermoskee.

Sinds kort hebben we er één bij. En niet zomaar één. Deze heeft de Zuid-Hollandse Vormgevingsprijs 2006 gewonnen. Ontwerpster is Aida Rifai van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Wijblijvenhier.nl zocht haar op en het blijkt dat zij hard aan de weg timmert. Zo gaat zij binnenkort aan de slag met het ontwerpen van een wasplaats voor de Islamitische wassing voor een begraafplaats in Apeldoorn. Een moslim wordt namelijk na zijn overlijden volgens een vaste ritueel gewassen.

Tijdens haar studie is Aida vaker door haar geloofsovertuiging geinspireerd geraakt. Zo heeft zij ook een kursi gemaakt, dit is een standaard dat wordt gebruikt om de Quran op te zetten.

Aida, gefeliciteerd! Ik hoop dat er meerdere mensen geinspireerd raken door jouw bijdrage aan de kunstwereld.

Meer weten over haar ontwerpen, bekijk de foto’s en klik even weg op de volgende links:

– Presentatie Moskee: pagina 1, pagina 2
Presentatie Kursi

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal