Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk, Politiek

Politiek gaat door

Iedereen is in de ban van de verkiezingen. Eén van de deelnemers, de politieke partij Islam Democraten, is een rechtzaak begonnen n.a.w. Pastors zijn uitspraken. De NMR heeft daarvan afgezien. Wel vind de raad de uitspraken ‘uitermate kwetsend en zeer oneerbiedig naar de miljoenen slachtoffers van vreemdelingenhaat en onverdraagzaamheid die gevallen zijn in de Tweede Wereldoorlog’. Liever een rechtzaak dan geweld kunnen we in ieder geval wel zeggen.

Intussen heeft minister Verdonk niet stilgezeten. Zij heeft haar slag geslagen zo in haar laatste week als minister (hopen dat dat zo blijft). Er komt toch een algemeen verbod op gezichtsbedekking.

Het gaat hier dan wel om de burka waarbij ook de ogen bedekt zijn. Ik heb daar persoonlijk niets mee. Vooral omdat het geen grondslag kent in de Islam. Maar wie weet is dit een stap richting een Nederland zonder hoofddoeken, en dat zou minder prettig zijn. Weer een reden om te stemmen volgende week.

Hoe dan ook, ik ga een dagje naar Duitsland om Outlandish op te zoeken. Tjuus!

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal