Voorpagina Cultuur, Ervaringen

De Malediven

Na alle hectiek en gezellige chaos van de trouwerij, verliet ik Nederland voor eventjes om te relaxen in een ware paradijs op aarde, genaamd de Malediven. M’n kersverse vrouw mocht natuurlijk ook mee.

We vlogen met Martinair, ongetwijfeld de slechtste vliegtuigmaatschappij die ik heb meegemaakt. De piloot dacht dat hij de achtbaan in de Efteling aan het besturen was en hetgeen dat ons voedsel moest voorstellen, was volgens mij steriel bereid. Zelfs na het strooien van een paar kilo zout en peper kreeg het geen smaak. Maar Alhamdolillah, we overleefden de reis en kwamen aan op het prachtige vliegveld/eiland Hulhule.

De Malediven zijn een groep van bijna 1200 eilanden, ergens onder India en omringd door het Indische Oceaan. De lokale bevolking telt ongeveer 340.000 korte doch uiterst vriendelijke inwoners. Daarnaast is het een Islamitisch land, dus we konden eten wat we wilden, overal bidden waar we wilden en met een hoofddoek op het witte strand lopen, zonder vreemd aangekeken te worden.

Het zijn allemaal vrij kleine eilanden, waarvan ongeveer 90 eilanden echte toeristen-eilanden zijn. We zaten daar vooral tussen de Italianen, Engelsen, Chinezen (of Japanners?) en wat Arabieren op een klein rustig eilandje. De regering probeert de lokale bevolking zoveel mogelijk gescheiden te houden van de toeristen (en schaarse kleding, alcohol, bars en disco’s). Alcohol in de resorts en hotels mag dan ook alleen door niet-moslims (voornamelijk Sri Lankanen) geschonken worden.

De omgeving en uitzicht op de eilanden is werkelijk adembenemend, het mooie blauwe water zo helder dat je de vissen er tussen ziet zwemmen, de stranden mooi wit en schoon. Tussen de palmbomen en zingende vogels genieten van onze ‘mango juice’ (alleen toen moest ik heel effe aan je denken, Umar) en het heerlijke eten. Één en al rust en vrede..

Maar helaas was het slechts een tijdelijk uitstapje, want in Nederland zaten Wilders en Marijnissen, mijn Ajax en natuurlijk mijn Wijblijvenhier op me te wachten. Het enige wat ons rest zijn de herinneringen en de foto’s.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van