Voorpagina Opmerkelijk

Slotervaart ziekenhuis

De verkoop van het amsterdamse Slotervaartziekenhuis aan een particulier is definitief rond volgens het parool en andere gezaghebbende dagbladen. Een vermelding daarvan op dit weblog vond ik nodig om de volgende reden: het wordt overgenomen door een investeringsmaatschappij waarvan de directeur een nieuwe nederlander van turkse afkomst is! 

Aysel Erbudak, vrouw en directeur van Meromi Holding uit Zaandam die reeds aandelen heeft in verscheidene callcenters en een parkeerbedrijf, telde van de ene op andere dag 10 miljoen euro neer voor een belasting achterstand en nam een andere tientallen-miljoenen-euro-schuld over richting een bank.

Dit is één van de vele voorbeelden van de laatste tijd waarbij nieuwe nederlanders zich zeer ambitieus tonen en grote sprongen voorwaarts nemen. Reden: ambitie gecombineerd met harde valuta. Aysel Erbudak mag dan wel de directeur zijn van Meromi, het grote geld komt nog altijd van de miljonair Jan Schram, die zijn geld in het vastgoed heeft verdiend.

Dit soort combinaties zullen we in de komende tijd vaker tegenkomen. Wellicht een idee voor een ondernemend iemand om een soort van matching systeem op te zetten tussen allochtonen met ideeën en autochtonen met geld? De bestaande matching bijeenkomsten werken in ieder geval voor geen meter (eigen ervaring)!

Hoofddocent Islamitische theologie aan het Minhaj Instituut en tevens docent bedrijfseconomie aan een hogeschool.

Lees andere stukken van