Voorpagina Ingezonden

Lezersbrief: Zorgvuldig Taalgebruik

Ook iets kwijt op wbh? Dat kan, mail ons!

Als bewoner van Amsterdam lees ik graag de Echo, het Amsterdamse huis-aan-huis weekblad. Daarin staat een artikel op de bladzij “uitgaan”  (12 oktober jl) over de Comedy Show van de Islama’s. De opening is als volgt: “Nederlanders hebben niets te zoeken bij de nieuwe voorstelling etc…”

Wat jammer nu toch van dit taalgebruik. “Je hebt hier niets te zoeken” betekent in overdrachtelijke zin: Ga weg! of Ik moet je niet! of Je hoort er niet bij! of zelfs Rot op! Dat kan nooit de bedoeling zijn geweest, hoop ik van deze aankondiging. Want dan zouden zij vervallen in het jargon van de geblondeerde man wiens naam ik niet eens meer over mijn lippen kan krijgen.

Vorig jaar september was ik in het Concertgebouw bij Kathem al Saher. een heerlijke avond. Gelukkig heeft toen niemand gezegd, dat ik daar niets te zoeken had.
Daarom maar weer eens een oproep aan iedereen om zorgvuldig met taal (en met elkaar) om te gaan.

Misschien vind je dit de moeite waard om hiervoor aandacht te vragen op de site.

Vriendelijke groet,
Henk

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie