Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk

Turkse pizza’s en worstjes

Weinig moslims weten dat volgens de islamitische kalender zij nog leven in de Middeleeuwen. Desondanks ontstaat er zo af en toe een goed idee onder de moslims dat innovatief is. De beste van de afgelopen tijd is wel om in Nederland het geslachtte vlees van het offerfeest weg te geven aan de Voedselbank. Afgelopen jaar heeft niet iedereen dat gedaan, vooralsnog is alleen in Gorinchem al 25 kilo verzameld door een groep Turken. Een goed begin want daarmee kun je veel Turkse worstjes en pizza’s maken.

Eén derde deel van het geslachtte dier tijdens offerfeest moet naar de armen. In Nederland wordt dat niet altijd gedaan, omdat je niet zo 1-2-3 een arm iemand op straat ziet. Daarom werd dat gedeelte ook weggegeven aan vrienden en familie. Door het weg te geven aan de Voedselbank komt dat deel daar waar het voor was bedoeld.

"In dertien steden zamelen moskeeën vlees in. We laten hiermee maatschappelijke betrokkenheid zien en we hopen ook een signaal aan de politiek af te geven."

Ibrahim Elmaci, CDA-raadslid Gorinchem

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal