Voorpagina Algemeen

De eerste stappen van LMJO

Afgelopen weekend waren historische dagen voor Islamitisch Nederland. Mijn gezondheid en mijn agenda lieten het niet toe om er eerder over te schrijven, maar liever laat dan nooit.

Nederland is veel organisaties rijk met een islamitisch identiteit, zo veel, dat door de bomen het bos niet meer te zien is. Mohamed Azahaf c.s. zag in dat het doel van de organisaties overeenkomt. Desondanks werkten de organisaties nauwlijks samen en teveel langs elkaar heen. Dit moest anders en hiervoor richtte hij de LMJO (Landelijke Moslim Jongeren Organisatie) op.

Hij riep de organisaties op om een weekend met elkaar door te brengen in een mooi hotel om daar verder invulling te geven aan LMJO.

Maar liefst 16 organisaties zijn aanwezig, van studentenverenigingen tot koepelorganisaties. De initatiefnemer heeft het idee om een grote organisatie op te zetten dat landelijk zal opereren met de mensen die nu een eigen organisatie hebben. Dit leek mij persoonlijk geen goed idee, deze opvatting werd gedeeld door de anderen.

Na een workshop en veel discussieren is duidelijk geworden dat er behoefte is aan een organisatie om de bestaande organisaties bij elkaar te houden m.a.w. een koepelorganisatie. Deze organisatie moet een platform worden voor de verenigingen om met elkaar in contact te blijven om zodoende te leren van elkaar, dit zal het ook mogelijk maken om sneller te reageren op impulsen uit de samenleving.

Het weekend heeft duidelijk gemaakt dat iedereen vol zit met ideeën en daar zal nog uitgebreid over gepraat worden in de nabije toekomst. Rome is ook niet in één dag gebouwd.

Het was een waardevolle en unieke bijeenkomst, alleen al om het feit dat zoveel jongerenorganisaties bij elkaar zijn gekomen. Het geeft hoop voor een organisatie waarin moslimjongeren onder een dak zitten ongeacht hun verschillen in ideologie en werkwijze.

PS: De nacht van zaterdag op zondag werd wederom bevestigd dat moslimjongeren niet alleen serieus kunnen zijn als dat moet, maar ook net zo gek als een deur kunnen zijn in de nachtelijke uren: een beetje ‘wie ben ik’ spelen, de schattige kleine Omar die veel weg heeft van dr. Phil, enzo…

Het was prima!

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal