Voorpagina Maatschappelijk

Onderzoek Sollicitatie

Allochtonen ervaren veel problemen tijdens het solliciteren. Volgens mij valt een groot deel af vanwege zijn of haar manier van presenteren. Helaas is er ook een deel dat wel alles goed op een rijtje heeft maar toch een ‘nee’ moet aanhoren. Vaak wordt gewezen op de exotische namen en het uiterlijk. Zou kunnen. 

Er zijn ook genoeg ervaringsverhalen waarmee duidelijk wordt dat het niet allemaal koek en ei is tussen sollicitanten en werkgevers. Een onderzoek wijst uit dat 1 op de 3 etnische minderheden zich gediscrimineerd voelt op de arbeidsmarkt. De vraag die nu rijst is: Waarom? Wat gebeurt tijdens de sollicitaties en wat moeten organisaties doen om dit gevoel weg te werken?

Nesrien Abu Ghazaleh gaat dit voor Nederland uitzoeken tijdens haar promotieonderzoek aan de UvA. Het is voor het eerst dat een dergelijk onderzoek word verricht. En het leuke is dat we haar kunnen helpen door simpelweg een vragenlijst in te vullen.

Voorwaarde is dat je op z’n minst een HBO opleiding volgt of hebt afgerond. Heb je 10 minuten en wil je dat de sollicatie problemen opgelost worden? Vul dan de vragenlijst in, deze is HIER te vinden. 

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal