Voorpagina Maatschappelijk

Je kan het overdrijven…

In mei 2006 won Ricardo Makosi al de prijs voor beste game met zijn “Mall Wars”, vandaag stond hij in de krant met een Inburgeringsgame. Ik zie de humor er wel van in, ooit had ik het idee voor een bordenspel ‘Verdonk, erger je niet’, helaas blijft het bij mij slechts bij concepten. Vandaar dat ik zo’n uitgewerkte game wel kan waarderen en erg benieuwd ben naar de lancering medio maart. Het is in ieder geval een hippe manier om de integratie te bevorderen.

Je kunt het ook overdrijven met je integratie. In Weird (Weert) hebben ze de eerste moslim Prins Carnaval genaamd Hassan I. De leus van deze prins is: ‘integreren kan ik als de beste, na carnaval lig ik buiten westen’.

Carnaval is een katholiek feest maar daar heeft Hassan geen problemen mee. „Religie en carnaval, dat is toch al aardig verwaterd. Ik let er wel op dat ik geen alcohol drink. Ik sla wel halve liters achterover, maar dan alleen cola”, aldus de Kipnuggets Prins.

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van