Voorpagina Fatwa

Fatwa: Openheid over Irak!?

Ruim 137.000 handtekeningen zijn er verzameld voor een parlementair onderzoek naar de Nederlandse steun aan de oorlog in Irak. Nederland deed mee aan deze oorlog die begon op 20 maart 2003 en waarvan eigenlijk nog steeds niet duidelijk is waarom wij mee deden en hoe dat besluit tot stand kwam. Al geruime tijd wordt geprobeerd dit onderzoek te realiseren. De PvdA was er ook voor, maar door het vormen van een coalitie moest de PvdA op dit punt inleveren en was hier geen meerderheid meer voor. De Eerste Kamer zou nu, na deze inzameling, toch een parlementair onderzoek naar deze kwestie kunnen instellen.


Foto: Anja Meulenbelt

Harry van Bommel (SP) "De hele wereld werd die oorlog door de strot geduwd"

Martijn de Rooi (Openheid over Irak-woordvoerder) "Zij waren in overgrote meerderheid tegen de steun aan de oorlog, en werden tegen hun uitdrukkelijke wens medeverantwoordelijk gemaakt voor het drama dat zich in Irak afspeelt", bij overhandiging van de petitie.

Henk Jan Ormel (CDA) "Ouwe koeien uit de sloot halen"

Is dit onderzoek nodig of halen we oude koeien uit een dodelijke sloot vol met olie?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!