Voorpagina Ervaringen

Ik kwam, ik schreef, ik bleef

Precies een jaar geleden, op Heilige Bloemschikdag (beter bekend als Valentijnsdag), schreef ik mijn eerste post voor Wijblijvenhier.nl. En hoewel een Wilders mij het liefst met een enkeltje weg zou willen sturen met een halve Koran in mijn koffer, ben ik er lekker nog steeds. Soms probeer ik afstand te nemen van mijn eigen opvattingen, zowel westerse als islamitische. Puur omdat ik dan objectief wil begrijpen watskeburt in deze malle dwaze wereld. Het is werkelijk te hilarisch om te zien hoe prachtig krampachtig het menselijke wezen universeel is.  

Terwijl de eerder genoemde Peroxide Koning uitspraken doet over hoe afgrijselijk het islamitisch geloof is, zo verschrikkelijk dat zelfs delen van de Koran weggegooid dienen te worden. Wint hij ondertussen stemmen, sympathie en steun van extreemrechtse groeperingen. Is het pure haat, onbegrip of angst wat hen drijft? In hoeverre zijn zij gevaarlijk en hoe ver zijn zij bereid te gaan in hun strijd tegen de islam en hun gevecht vóór het Nederland zoals dat in hun ogen eruit hoort te zien? Persoonlijk haal ik mijn schouders op, sta er niet al te lang bij stil en zonder het nog meer aandacht te gunnen ga ik door met mijn leventje.

Meanwhile aan de andere kant van de wereld in het Indiase Kashmir, strijden een aantal moslim vrouwen (van Dukhtaran-e-Millat) tegen Heilige Bloemschikdag en bombarderen (niet letterlijk hoor) deze dag tot “Dag tegen het westen”. Valentijnskaartjes werden in de fik gestoken (check video) en in restaurantjes werden verliefde koppeltjes verzocht deze dag niet te vieren.

Het gedrag van de Peroxide Koning en de Pyromaan Koninginnen is dus eigenlijk hetzelfde: "Wij willen niets weten van een andere cultuur, gewoonte, traditie of gebruik. Niet alleen dat, het liefst verbannen we het naar waar het vandaan komt en leven wij geïsoleerd lekker fijn verder! Verschil moet er zijn, maar liever niet hier. Jawel, wij hebben de waarheid in pacht en waarschuwen onze landgenoten over de gevaren van ‘verderf’."

Eigenlijk bewijst dit alleen maar hoeveel extreemrechts en islamisten gemeen met elkaar hebben. Op paranoïde wijze vechten zij tegen alles wat anders is. Hier onder het mom van ‘integratie’ daar onder het mom van ‘zuivere islam’. Beiden doen ook beroep op hun democratisch recht, Wilders verschuilt zijn racistische uitspraken onder vrijheid van meningsuiting en de Dukhtaran-e-Millat doen dit onder vrijheid tot protest. Het zou me niets verbazen wanneer deze dames onder hun burqa’s ook fout gebleekt haar hebben met een vette uitgroei van een paar centimeter en dat Wilders thuis stiekem rondloopt in een witte burqa met puntmuts. 

Wat nou minder islam? Wat nou tegen het westen? Hoezo de Koran verscheuren en kaartjes verbranden? Doe een smeekbede en geef elkaar een dikke kus, hoeft niet eens per se op Valentijnsdag. Alle andere dagen van het jaar werken net zo goed.

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van