Voorpagina Ervaringen

Feng Shui

Mijn status momenteel is o.a. die van een student. Ik vecht nog met de Spaanse en vooral de Franse taal die ik (in een te korte termijn) op een voor mij te hoog niveau moet afronden. Jawel, als "gevorderde". Ik heb heus wel een aantal pogingen gedaan om naar de boeken te grijpen en me tot "blokken" te wagen, loos. Ik heb wel een zwak voor talen, maar krijg het meteen met mezelf te doen, als het om leren gaat.  


Smahane gaat ’s ochtends aan het Franse stokbrood

Wel ben ik al dat gezeik en gezeur van anderen zat, die me gaan vertellen dat ik echt eens een keer moet leren. Waarom? Sowieso, als ik weet dat ik geen zin hebt dan is dat alleen al een bevestiging dat ik het gewoon niet moet doen en ik mijn tijd niet moet verspillen aan loze pogingen. NIET DOEN!!! Dat is gewoon de gouden regel. Zoiets als leren moet ik niet pushen. Dan ga ik alleen maar stressen en dan mis ik de werkelijkheid, want de wereld stopt niet met draaien als ik mijn tentamens niet haal.

Maar…

Hier zit wel een MAAR aan. Dat betekent niet dat het een vrijbrief is om alles te laten zitten. Ik geef ze geen collegegeld op de sinterklaas-manier en wil er natuurlijk wel wat voor terug. Ik moet uit mijn geen-zin-mood wel wat halen. Ik moet gewoon alles in mijn hoofd op een rijtje zetten. Zo van "wat doe ik nu en hoe ga ik dat gezeik halen" en vooral "HOE MAAK IK ZIN"

Mijn manier dan "Feng Shui". Verander van plaats. Verander van geluk. Hoog tijd om mijn koffers te pakken en elders te proberen om mijn zin een flinke reboot te geven. Dus over een week lever ik een hoop van mijn vakantie dagen (Oorspronkelijk bestemd voor Marrakech) in voor een boot-camp Frans in bien sure… (Je t’aime) Paris…!!  Maarja..

Dan nog Franse woorden leren..
Dan nog Franse teksten lezen..
Dan nog Luistervaardigheden oefenen..
Dan nog Franse uitspraak oefenen
Dan nog..
Dan..
Dan mijn examen in mei nog halen

EN..

Dan Spaans nog..