Voorpagina Ervaringen

Detox, Shitox!

Daar kwam ze binnen stralend en fris, met een glans van hier tot Tokio die uitreikte verder dan de toren van Babel. Om haar heen begonnen mensen zenuwachtig te schommelen in hun bureaustoel. Dat is toch? Nee, dat kan niet? O mijn God dat is, wow wat ziet ze er goed uit.

Even hoor, ja we hebben het over mij. En nee, dit is niet exact wat er gebeurd was toen ik vrijdagochtend op mijn werk kwam. Maar kan ik er wat aan doen dat ik een Pakistaan ben, en zeer melodramatisch ingesteld ben. Grapje.

Nu even terug naar de orde van die dag, het heeft me goed gedaan die verrotte Detox kuur. Voor de mensen die niet weten wat Detox is, volgt hier even een uitleg.

WEES BLIJ, maak alstublieft geen kennis met de satan, zeker niet met dit satansdrankje. Willen jullie het toch weten? Nou Detox is een manier om je lichaam te reinigen, ik doe het zogenaamde citroensap, cayennepeper kuur. De eerste vier dagen heb ik alleen dit vieze zure goedje gedronken en verder mag je niets eten. Dag brownies, dag samosa’s, dag mama’s biryani. Vervolgens mag je het aanvullen met alleen fruit en rauwe groenten. Hoe moeilijk het ook is om niet te eten, de pact met de satan lijkt me wel wat goeds te hebben gedaan. Je huid wordt er zichtbaar beter van (Shit ik klink nu wel als een Loreal tv-reclame) en daarnaast het nodige verlies van vet. Nog iets dat jullie niet van mij wisten, op mijn werk word ik beschouwd als de Pakistaanse Sonja Bakker.

Mehwish Shah is eigenlijk een voedingsdeskundige, wel zwart werk natuurlijk. Sommigen beschouwen me als een doorgedraaide gezondheidsfreak. For instance, die vrijdag zag ik dat een discipel van mij mijn advies had opgevolgd om verse amandelen te gaan eten. Ik glimlachte goedkeurend. Even later kwam mijn volgeling naar me toe en gaf trots aan dat ze  haar zakje leeggegeten had.

Lieve schat, het is de bedoeling dat je maar acht amandelen per dag eet niet dertig. Buitenlanders! Lol. Even serieus, een Detoxkuur is iedereen aan te raden en zeker voor degene die nog zijn of haar goede voornemens voor het nieuwe jaar moet volbrengen.