Voorpagina Maatschappelijk, Politiek

Dubbel

Na Ahmed Aboutaleb en Nebahet Albayrak, is de afgelopen week ook Khadija Arib aangevallen op haar loyaliteit. Waar de huis-tuin-en-keuken-moslim en de gewone moslimburger (Ahmed met de pet) dit al jaren meemaken, is het nu de beurt aan politici om zich te vrededigen. De wantrouwende (en angstige) ogen van rechts Nederland zijn nu ook op hun gericht. En ik vind dat ze heel goed reageren.

"Zelfs al verscheurde ik voor de camera mijn paspoort, het zal toch niet genoeg zijn", aldus Aboutaleb. "De volgende stap die van Aboutaleb verwacht zal worden is dat hij de koran publiekelijk verbrandt."

Ik had het er nooit echt achter gezocht: De paspoort als maatstaf voor je loyaliteit. Voor mij was het maar een reisdocument. Maar nu kan ik het dus ook mooi inzetten wanneer mijn loyaliteit aan Nederland ter sprake komt. "Kijk, ik heb maar één paspoort, de Nederlandse, een echte. Dus, no spang, maak je geen zorgen!"

Aan de andere kant, bracht Khadija Arib me ook aan het denken met haar opmerking dat ze haar tweede paspoort dan in ieder geval kan gebruiken wanneer Wilders en co aan de macht komen. Dan kunnen al m’n mocro broeders en zusters lekker naar Marokko, maar waar zou ik dan heen moeten?

Al dromend over verre en mooie bestemmingen kwam ik uiteindelijk terecht in Jamaica. Relaxte reggae melodien zorgen ervoor dat ik me meteen thuis voel. De dagen kom ik rond door vanuit mijn hangmat m’n kruidenzaakje te runnen. Het zag er allemaal zo mooi uit in m’n dromen, dus effe kijken of ik ergens een Jamaicaanse paspoort kan regelen…

PS: Voor het geval dat je denkt dat je eindelijk de toverformule hebt ("Wilders stemmen = Alle allochtonen weg"), Foget abou’ it! WIJ BLIJVEN HIER.NL!

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van