Voorpagina Ingezonden

Ballen voor kids in Marokko

Dit stuk is ingezonden door Mark Reuvers.

Leipe Mocro’s en Vliegende Gollanders die hun voetbalkunstjes vertoonden in deze pre-EK-periode.

Het sportcomplex van FC Chabab in de (voetbal)hoofstad van Nederland was het strijdtoneel voor de derde editie van het voetbaltoernooi van stichting Daar el Atfaal. Met dit voetbaltoernooi wil Daar el Atfaal geld inzamelen voor weeskinderen in Marokko. Daar el Atfaal heeft inmiddels zijn eigen weeshuis weten te adopteren in Oujda, gelegen in het Noord-Afrikaanse land.

Het was werkelijk waar een plaatje: team El Hollanda. Het percentage boys met Marokkaanse roots lag in dit team op 50%. Het percentage Flying Dutchman op 43,75%. De resterende 6,25 procentjes kwamen op het conto van het Zuid-Amerikaanse land Chili. Gehuld in hun mashallah oranje-tricots hielden ze de eer van de Nederlandse leeuw hoog. Of die van de leeuwen van de Atlas. Dat was allemaal om het even natuurlijk. Deze smeltkroes van nationaliteiten leverde een en al broederschap en gezelligheid op, alhamdulillah.

Op sportief vlak werd er wispelturig gepresteerd door El Hollanda. In de eerste wedstrijd sleepten de broeders een verdienstelijk gelijkspel uit het vuur. De tweede wedstrijd werd echter ruim verloren. De defensie vertoonde een grote overeenkomst met die van Van Basten en zijn manschappen, deze was namelijk zo lek als een mandje. Na de smadelijke nederlaag werden de mouwen opgestroopt voor de laatste wedstrijd. Dit resulteerde in een kraker van een wedstrijd, die ongetwijfeld een eervolle vermelding in de analen van het mondiale voetbal zal gaan krijgen. De Champions League finale tussen Liverpool en Ac Milaan van een aantal jaartjes terug was er niets bij.

In de bloedstollende slotfase werd een 3-2 overwinning geboekt door het team met een opvallend hoog rode baardjesgehalte. Na dit enorme intensieve gedeelte, voor sommige oldies althans, was het tijd voor de halalle versnaperingen. Broodjes köfte en broodjes hamburger vonden gretig aftrek.

Het toernooi werd afgewerkt in drie poules. Veertien teams waren naar het complex van FC Chabab te Slotervaart gekomen voor het goede doel. De gehele opbrengst van het evenement gaat uiteraard naar de weeskinderen. De kids zouden heel graag op kamp willen gedurende de eerstvolgende zomervakantie De broeders en zusters van Daar el Atfaal hadden zich duidelijk uitgesloofd om de situatie van ouderloze kids in Marokko te kunnen verbeteren. De organisatie stond als een huis namelijk. Mooie woordspeling als je weet dat Daar el Atfaal ‘huis voor de kinderen’ betekent. Ook Ahmed Marchouch, stadsdeelhouders van Slotervaart, kwam nog even polshoogte nemen.


De winnaars: Thremen

Concluderend: het was een dag vol broederschap, gezelligheid en sportiviteit. Helaas heeft het beste team, el Hollanda dus, niet mogen winnen. Het allerbelangrijkste: inshallah kunnen de weeskinderen al hun dromen en wensen in vervulling zien gaan. Moge Allah swt de broeders en zusters van Daar el Atfaal rijkelijk belonen voor hun enorme inzet.

Als u nog meer wilt weten over de stichting kunt u een kijkje nemen op de website http://www.daarelatfaal.nl/

Mark Reuvers

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!