Voorpagina Maatschappelijk, Media

Sharia4Belgium = Schande4Iedereen

Je vraagt je toch af wat er in de hoofden van deze mensen omgaat? Net als met voetbalhooligans lijken ook deze religieuze hooligans niet echt begiftigd met iets wat ook maar een klein beetje lijkt op verstand. Ze zijn waarschijnlijk de avond ervoor met z’n allen bij elkaar gekomen in de huiskamer van één van de broeders voor Topberaad:

“Ok, hoe kunnen we het beste laten merken dat we die vrouw (Irshad Manji) niet mogen?”

“Hmm…Ik kan op niks anders komen dan dat we met ons groepje naar die zaal gaan en heel hard ‘Allahu Akbar’ blijven schreeuwen. “

“We kunnen misschien ook ‘La Ilaha illallah, Muhammadur Rasulullah!’ roepen?”

“Tuurlijk, wat jij wilt, broeder. Als het maar luid en duidelijk is. Probeer wel zo laag mogelijke tonen te halen!”

“Ok broeders, ik denk dat we er uit zijn. Klinkt goed allemaal. Laten we het doen!”

Niemand stelt als eerste de vraag of die vrouw het wel waard is om moeite voor te doen. Het aantal moslims dat haar serieus neemt, is op één hand van een leprapatiënt te tellen. Wat dat betreft hebben ze beide een aantal dingen gemeen: Ze nemen zichzelf erg serieus, hebben geen aanhang en zijn op zoek naar aandacht.

Net als met voetbalhooligans, denken ook deze mensen in het belang van hun club te handelen (“wij zijn de enige met echte clubliefde” ). Maar in feite maken ze zichzelf natuurlijk compleet belachelijk en zoals vaker met mensen met minder hersencellen dan een demente kwal, hebben ze het zelf niet eens door. Daarom kunnen ze ook als een stel opgefokte chimpansees op een Canadese nobody staan te schreeuwen en denken dat ze fantastisch bezig zijn.

Maar waar de meeste moslims écht doodziek van worden, is dat ze doen alsof ze voor de ‘Islam´ opkomen, dat ze een soort van erkende belangenbehartigers zijn of -om nog een stapje verder te gaan- ze het voorbeeld van de Profeet (vzmh) volgen. Ik heb geen flauw idee waar ze op internet hebben gelezen dat de Profeet bijeenkomsten van andersdenken bestormde en in de wilde weg begon te schreeuwen en met eieren begon te gooien om op die manier zijn prachtige geloof te promoten.

Het zal vast komen doordat ze geen kennis hebben (zelfs grote geleerden worden door deze zelfbenoemde mufti’s verketterd) of geen hersencapaciteit hebben om iets van kennis te ontwikkelen. Het is dan ook niet verrassend dat ze zich Sharia4Belgium noemen en niet door hebben dat ze in Amsterdam staan te schreeuwen.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van