Home

Recensie: “Een Islamitische Verrassing”

boek_kaft
 
 
22.09 -

Waarom bekeren autochtone Nederlanders zich? Hoe komen ze voor het eerst in aanraking met de Islam? Hoe zoeken ze informatie en hoe besluiten ze uiteindelijk te praktiseren? De roman “Een islamitische verrassing” van Frederica Hugenholtz geeft een kijkje in een (…)

avatar Door 0

Mijn zoon is een moslim

Gulden-Wilders
 
 
21.09 -

Beste iedereen, Ik ben Bram Reinders en ik kom uit Farmsum. Mijn vrouw en ik hebben vier kinderen, waarvan er één moslim is. Ja, jullie lezen het goed, hij is MOSLIM! Om gelijk met de deur in huis te vallen: het (…)

avatar Door 12

Gedicht v/d Week: Ik heb U verlaten

omar2
 
 
21.09 -

O mijn Heer,
ik heb U verlaten,

vergeef mij.

Daar voorover gebogen zag ik mezelf in de eerste creatie,
daar zag ik mezelf voor het eerst in leven. Daar, schreef ik met water, daar was ik, ik, weer voor heel even. O mijn Heer, ik heb U verlaten, U mij nooit.

avatar Door 0

Jihad in de naam van Israël

Zal de overheid haar en de overige honderden Nederlandse jongeren in Israëlische militaire dienst, als jihadstrijders bestempelen, de naam die aan de honderd Nederlanders werd gegeven die naar Syrië zijn vertrokken?

(...)
avatar 37

Politiechef Den Haag: “Marokkanen zijn barbaren en genetisch crimineel”

Wij weten nu eindelijk waarom er voorlopig niet zoveel zal veranderen aan het discriminerende beleid van de politie Den Haag.

(...)
avatar 36

“Om de drie dagen wordt een Palestijns kind op brute wijze vermoord”

Nog voordat de dood van deze tieners bekend werd gemaakt, waren er al 570 Palestijnen gevangen genomen, minstens tien Palestijnen vermoord.

(...)
avatar 14

Sabra en Shatila: we zullen niet vergeten

shatila
 
 
16.09 -

Vandaag, 32 jaar later, is nog steeds niemand vervolgd en verantwoordelijk gesteld voor hetgeen zich op 16 september 1982 voltrok. Daarom zet ik mijn pen vandaag op gitzwart papier om over deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis te schrijven. Opdat we de slachtoffers niet zullen vergeten, en opdat de daders hun straf niet zullen ontlopen.

avatar Door 2

De pijn van het waarnemen

10615981_10204891815996785_7293015379667627829_n
 
 
15.09 -

De mensheid komt om het leven door kogels, raketten en ander oorlogsgeweld op veel plekken op deze wereld. Als toeschouwer van dit enorme mondiale oorlogsgeweld sterf ik mee. Mijn geestestoestand en gevoelsleven moeten keer op keer een harde tik verwerken. Alsof ik een klap (…)

avatar Door 0

Gedicht v/d Week: Onder de groene graszoden

452128709_9af519defa_o
 
 
14.09 -

Sommigen kleuren het leven, teveel, door zon en door regen. Zo maken ze regenbogen, vol kleur, vergetend dat ook die eindigen, onder de groene graszoden.

avatar Door 0

Van een paar t-shirts naar €50.000 voor Palestina

stand up for palestine
 
 
12.09 -

Wij van ‘Stand up for Palestine’ voelen ons gezegend en zijn enorm dankbaar dat we samen met /-en dankzij jullie, jullie die ons van meet af aan hebben gesteund, een kleine bijdrage hebben kunnen leveren aan hen die dat het meest nodig hebben . Kinderen zijn tenslotte de toekomst en wij hopen van harte dat de kinderen van Palestina ook het recht en kans op die toekomst blijven behouden.

avatar Door 0

Ik had geen geloof met regeltjes nodig om mij te vertellen wat goed en kwaad was

Verandering change
 
 
10.09 -

“Jij kan toch zo goed leren?” – “Ach, redelijk.” “Maar je bent moslim geworden.” – “Klopt.” “Dat moet natuurlijk van je man.” – “Nee, ik ben moslim geworden door dat goede leren. Ik heb de islam serieus bestudeerd. Daarom ben (…)

avatar Door 2

Ben geen ‘gematigde’ moslim!

received_m_mid_1410273573378_858d46fae72c7e9a61_0
 
 
09.09 -

Politici en media roepen de laatste tijd ‘gematigde’ moslims op om afstand te nemen van ISIS. ‘Gematigde’ moslims? Zolang wij als overgrote meerderheid van de moslims in Nederland met ‘gematigd’ worden aangesproken, neem ik helemaal nergens afstand van! Als je (…)

avatar Door 69

Brief aan burgemeester Achmed Aboutaleb

isis
 
 
09.09 -

En wat nog fascinerender is, is dat u kennelijk moslims ziet als sympathisanten van al die gruwelijkheden totdat zij zich hier tegen uitspreken. Het publieke en politieke debat is doorspekt van een wij-zij denken en juist u zou hier als burgervader geen bijdrage aan moeten leveren. Dit wij-zij denken moeten we samen doorbreken.

avatar Door 19

Wat Israël achterlaat: kinderen in Gaza voor het leven getekend

10615981_10204891815996785_7293015379667627829_n
 
 
09.09 -

De oorlog lijkt voorbij. Op nieuwszenders is er weinig tot geen aandacht meer voor. En ook bij het grote publiek lijkt Gaza plaats te maken voor andere onderwerpen. Volgens tellingen zijn er ongeveer 2000 Palestijnen omgekomen bij de laatste bombardementen door Israël. Maar waar weinig mensen het over hebben: zijn de littekens die aangebracht zijn. Emotionele littekens, maar zeker ook fysieke littekens.

avatar Door 1

Elk kind een schooltas: The Battle!

De tassenmaffia gebroederlijk bij elkaar. Voor even.
 
 
08.09 -

Velen zullen sneuvelen en zich voorbereiden op een nederlaag, terwijl anderen met een euforisch gevoel de ontknoping tegemoet gaan. De rugzakkenbranche is een harde en kille business, duizenden tassen zijn opgeslagen en zullen verdwijnen uit het land.

avatar Door 1

Gedicht v/d Week: Pas dan

islamic-art-and-spirituality_1
 
 
07.09 -

Wanneer het hart wordt geopend met Zijn Barmhartigheid, wanneer de ziel wordt verlicht met Zijn Standvastigheid. Wanneer het lichaam wordt verwarmd met Zijn Vergiffenis, wanneer de geest kennis maakt met Zijn Verbintenis. Pas dan ervaart men.

avatar Door 0