Home

Gesproken met het hart, gestreden met de pen

Gesproken met het hart
 
 
25.07 -

Ik was bezig met mijn first world problems, aan het goochelen met mijn identiteit en irrationele angsten, niet wetend dat ik het punt miste in mijn bestaan. Maar die strijd ben ik inmiddels voorbij, mijn doelen heb ik scherp gesteld en de sneltrein mag me passeren.

avatar Door 2

De verschrikkelijke getuigenis van Mahmoud Ismail op Twitter

1795370_577684182315797_602341275_o
 
 
25.07 -

Mahmoud Ismail woont in Khazaa, in het oosten van Gaza. Hij heeft zojuist het verschrikkelijkste moment van zijn leven meegemaakt. Hij zag zojuist dat een gedeelte van zijn familie vermoord is door Israëlische militairen. Waar hij de kracht vandaan haalt om (…)

avatar Door 5

Vertrouwen en van Hem houden – Juz’ 28

The light in her Eyes 2
 
 
25.07 -

Er is geen god dan Allah, laten we daarom op Hem vertrouwen. Alleen Allah weet precies waar je doorheen gaat. Alleen Allah weet precies wat je voelt. Alleen Allah weet precies wat je wil zeggen, maar niet in woorden kan vatten.

avatar Door 2

Politiechef Den Haag: “Marokkanen zijn barbaren en genetisch crimineel”

Wij weten nu eindelijk waarom er voorlopig niet zoveel zal veranderen aan het discriminerende beleid van de politie Den Haag.

(...)
avatar 35

“Om de drie dagen wordt een Palestijns kind op brute wijze vermoord”

Nog voordat de dood van deze tieners bekend werd gemaakt, waren er al 570 Palestijnen gevangen genomen, minstens tien Palestijnen vermoord.

(...)
avatar 14

Ramadan voor Dummies

Pareer nu de jaarlijkse stortvloed aan Ramadanvragen!

(...)
avatar 99

Nederlandse kinderen protesteren tegen doden Palestijnse leeftijdsgenoten

Schermafbeelding 2014-07-24 om 04.31.46
 
 
24.07 -

Nederlandse kinderen hebben deelgenomen aan een protestfilm tegen de voortgaande Israëlische praktijken van het bombarderen van Palestijnse burgers; kinderen in het bijzonder. In een korte video van o.a. filmmaker Abdelkarim El-Fassi vertellen acht Nederlandse kinderen het verhaal van acht – door (…)

avatar Door 3

Knallen met zijn allen – Juz’ 27

quran tapijt
 
 
24.07 -

Dus laten we gaan knallen met zijn allen. Nog een paar dagen om onze aanbidding te versterken, om gebruik te maken van deze prachtige maand waarin goede daden worden vermenigvuldigd om ons de kans te geven het paradijs te behalen. Lees die Qur’an en neem hem ter harte. Wees van degenen die de vraag van Allah swt met een luid JA! beantwoorden.

avatar Door 0

Jihad in de naam van Israël

Katie van IDF
 
 
23.07 -

Maak kennis met Katie. Ze komt uit Nederland en ze koos ervoor om de Israëlische marine te dienen in plaats van in haar land te blijven. Zal de overheid haar en de overige honderden Nederlandse jongeren in Israëlische militaire dienst, (…)

avatar Door 30

De kleur van je hart – Juz’ 26

handshake black/white
 
 
23.07 -

Discriminatoire vooringenomenheid is van alle tijden, maar zo ook het Koranisch verbod daarop. Of iemand een goed kind of goede werknemer, of wat dan ook, is of zal worden heeft niets te maken met benepen bagatellen. Maar waarmee dan wel? Als edelmoedigheid geen gevolg is van, door God bepaalde, fysieke facetten, hoe verwerf je dan wel een dergelijke eminente eigenschap?

avatar Door 1

Waarom de inzet voor GAZA ook over onze strijd in Nederland gaat  

10462618_10201356395832003_6042559663700807011_n
 
 
22.07 -

Ik zie het grotere verhaal, van jongeren die tussen meerdere culturen leven en een middenweg proberen te zoeken. Jongeren die zich zowel willen identificeren met de cultuur die van huis uit meegekregen is, als met het land waar ze onlosmakelijk mee verbonden zijn. Jongeren die zowel loyaal zijn aan Palestina als aan Nederland. Het is een verhaal over jongeren die tijdens een demonstratie voor Palestina óók een minuut stilte houden voor de slachtoffers van MH17.

avatar Door 9

Spirituele groei is juist losraken van het egocentrische – Juz’ 25

Verkoper leest Quran
 
 
22.07 -

Spirituele groei is juist losraken van het egocentrische, en accepteren dat alles wat jou overkomt een bedoeling heeft. Beproevingen zijn onlosmakelijk verbonden met het leven, en ze zijn de geijkte manier waarop Allah ons tot bepaalde (spirituele) inzichten doet komen. Acceptatie van deze spirituele natuurwet maakt dat je hoop behoudt en altijd optimistisch blijft.

avatar Door 0

Medjoul-dadel: Lekkernij van bloeddorst, bezetting en mensenrechtenschendingen

Bloeddadel
 
 
21.07 -

Ramadan mubarak sa3eed voor iedereen die vast en een gezegende maand voor iedereen die dat niet doet. Het zit er bijna op, de heilige maand Ramadan is voorbij gevlogen. We gaan nu de laatste heilige nachten in. Ook al zijn de nachten kort (…)

avatar Door 6

De Qur’an legt uit! – Juz’ 24

ha-mim arabisch
 
 
21.07 -

Dr. Sofjan Siregar leerde mij iets moois met betrekking tot dit vers tijdens een les. Hij zei, wat gebeurt er eigenlijk als er regenwater op een zandvlakte neerkomt? Het brengt het groen naar boven. Die hele dorre bende komt tot leven. Dat is precies wat de Qur’an doet met de harten van mensen. Dorre harten kunnen tot leven komen dankzij de openbaring van Allah, de Qur’an.

avatar Door 3

Gedicht v/d Week: Kinderspel wordt hel

Voetballers Gaza
 
 
20.07 -

Wanneer je volwassen wordt, geef je het leven een naam, een betekenis. De een noemt het beproeving, de andere noemt het een kwel. Kinderen zijn speels, en noemen het een spel. Vier kleine jongens werden dupe, van de door mens gecreëerde hel.

avatar Door 1

Wijblijvenhier.nl publiceert namen van Palestijnse slachtoffers

gaza1
 
 
20.07 -

Waarschijnlijk ken je niemand van deze lijst. En waarschijnlijk ken je ook niemand die iemand kent. Of iemand die iemand kent die iemand kent. Zou dat überhaupt wat moeten uitmaken om je te bekommeren om deze slachtoffers van Israelisch staatsterreur?

avatar Door 10