Voorpagina

Artists United: Charity for Aliza

Aliza moet een speciale behandeling in de VS ondergaan, die nog niet mogelijk is in Nederland. De zorgverzekeraar vergoedt de behandeling slechts gedeeltelijk. Gelukkig heeft het AMC ziekenhuis in Amsterdam de rest van de behandelingskosten op zich genomen. Echter, de reis-, verblijf- en overige kosten gedurende de behandelingsperiode van ruim 7-12 maanden worden door niemand vergoed of gecompenseerd.

Op basis van eerdere ervaringen van patientjes die al in de VS zijn geweest, heeft het AMC aangegeven dat er ongeveer €100,000.- nodig is. Stichting Healing4Aliza heeft inmiddels al bijna €80,000.- opgehaald. Om het restant binnen te halen, organiseert Noory de benefietavond Artists United charity 4 Aliza op zaterdag 30 maart in de World Forum theaterzaal te Den Haag. Hierbij zullen bekende artiesten, waaronder Jan Jaap van der Wal en Samir Fighil, belangeloos voor Aliza optreden.

Noory Ahmed uit Den Haag zet zich namens de stiching Healing4Aliza in voor de vijfjarige Aliza, een meisje dat strijdt voor haar leven. Aliza heeft een zeldzame vorm van kinderkanker; Neuroblastoom. Deze ziekte treft op dit moment ongeveer tussen de 25 en 35 kinderen in ons land, waarvan slechts een enkeling kans maakt op overleven.

Een kort gesprek met Noory.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!