Voorpagina

De Arabische Lente in Egypte

met Tarek Osman

Global Voices

Inleiding

Zeventig procent van de Egyptenaren is jonger dan 35 jaar. Opleidingen zijn slecht, veel jongeren zijn werkeloos, kunnen geen huis kopen en niet trouwen en kunnen dus niet verder met hun leven.  Via internet zien ze hoe vrij en rijk generatiegenoten in andere landen zijn. Een voedingsbodem voor de Arabische Lente.

Sprekers
De Egyptische econoom en commentator voor CNN en Al Jazeera  Tarek Osman is auteur vanEgypt on the  Brink. From Nasser tot Mubarak. Hij vertelt over zijn ervaringen tijdens de volksopstand die uiteindelijk Mubarak verdreef en geeft een blik op de moderne geschiedenis en de toekomst van zijn land.
De Marokkaanse socioloog Rachid Touhtouh geeft commentaar en vertelt over de Arabische Lente in Marokko.
Dr. Lau Schulpen, onderzoeker aan het CIDIN van de Radboud Universiteit Nijmegen en prof. dr. Evert van der Zweerde, hoogleraar Politieke filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, zitten de avond voor.

Deelname
€ 5,- | studenten gratis | reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX)

Datum, tijd, locatie
Datum: dinsdag 13 september 2011
Tijd:  20.00 – 22.00 uur
Locatie: LUX Nijmegen, Mariënburg 38-39, Nijmegen | routebeschrijving

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!