Voorpagina

#doyoucare: Palestina Iftar Den Haag

Een jaar geleden werd naar aanleiding van de tragische toestand in Gaza de #doyoucare-campagne gelanceerd. De bewustwordingsvideo ‘we are no longer here, do you care?’ ging de hele wereld over en haalde binnen een mum van tijd wereldnieuws. Met deze video werd aandacht gevraagd voor de duizenden onschuldige slachtoffers, waaronder ook vele kinderen die getroffen werden door het geweld. Naast de bewustwordingsvideo organiseerde het #doyoucare-team ook een iftar. Het geld dat toen is ingezameld ging rechtsreeks naar de slachtoffers van dit verwoestend conflict.

Nu, precies een jaar later, zitten de overlevenden letterlijk opgesloten tussen de ruïnes van de aanvallen waar zij dagelijks nog steeds mee worden geconfronteerd. Elke dag worden zij herinnerd aan de nachtmerrie van afgelopen zomer die ruim 2000 mensenlevens heeft gekost en het feit dat de wederopbouw vandaag de dag nog steeds op zich laat wachten. Deze mensen lijden nog iedere dag onder de meest erbarmelijke omstandigheden. Om die reden, én omdat we niet willen dat Palestina in de vergetelheid raakt, zet #doyoucare de bewustwordingscampagne van vorig jaar vastberaden voort.

Dit jaar organiseert #doyoucare in samenwerking met restaurant Ourika in Den Haag een iftar: gezamenlijk het vasten verbreken, samen stilstaan bij de slachtoffers, bewustwording creëren en aandacht vragen voor Palestina. Samen kunnen wij weer een steentje bijdragen. De volledige opbrengst van deze avond gaat namelijk naar twee projecten ten behoeve van de getroffenen in de Gazastrook.

Samen kunnen wij de verschrikkelijke omstandigheden waarin de Palestijnen verkeren een klein beetje dragelijker maken. #Doyoucare?

Palestina iftar Ourika:
Datum: 3 juli 2015
Tijd: 21:00
Locatie: Restaurant Ourika
Adres: Stationsweg 142 2515 BS in Den Haag

Koop hier je kaartje: https://shop.ticketscript.com/channel/web2/start-order/rid/7ZNK5GX3/language/nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie