Voorpagina

Groene Moslims: Boomplantdag

Voor de junioren organiseert Groene Moslims een boomplantdag, op zaterdag 10 november rond het middaguur, midden op de Veluwe tussen Arnhem en Apeldoorn.

Het initiatief sluit zich aan bij de boomplantdag zoals NatuurMonumenten die organiseert. De deelnamekosten zijn € 25,00 per boom. Vervoer en versnaperingen zijn voor eigen rekening. Het is mogelijk dat meerdere kinderen een boom delen. Na afloop is er gelegenheid om nog samen iets leuks te doen, al naar gelang het weer. Meld je voor 1 november aan bij contact@groenemoslims.nl en je krijgt de uitnodiging en updates over de boomplantdag.

Onze geliefde profeet – vrede zij met hem – heeft gezegd dat degene die een soenna van hem doet herleven als het ware hem heeft doen herleven. Het planten van bomen is door hem – vrede zij met hem – aangeduid als zo’n belangrijke daad.

Insja’Allah vindt deze soenna bij de volgende generaties veel gevolg en gaat de wereld de beeldvorming van moslims koppelen aan die van het planten van bomen.

Stichting Groene Moslims

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!