Voorpagina

Trek in een discussie over ethisch slachten?

MashriQuest # 8 Trek in een discussie over ethisch slachten?

Datum: 31 mei 2011 18:00 tot 21:00

Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam

De kamer overweegt om het onverdoofd slachten te verbieden. Het dier zou onnodig pijn lijden. Maar is het wel zo dat het jodendom en de islam geen oog hebben voor het welzijn van het dier? En hoe kijkt men filosofisch naar dierenethiek?

Een dier is maar een beest, en zijn we niets verschuldigd. In deze MashriQuest maak je kennis met de joodse, islamitische en filosofische kijk op dierenwelzijn.

Experts belichten vanuit verschillende perspectieven hun visie over de behandeling van het dier. En uiteraard kan je vragen stellen. Wil je meer weten over de relatie tussen de mens en het dier? Kom dan 31 mei langs en verbreed je kennis! Durf jij de discussie aan te gaan?

Wanneer: 31 mei 2011
Waar: Erasmus Universiteit /CB-109
Tijd: 18:00-21:00 (inloop begint om 18:00)
Aanmelden via: aanmelden@mashriq.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!