Voorpagina

Masterclass ‘Wanted: Moslimapowerrr!’

zondag 21 april 2013, 14:00 – 18:00

Uitnodiging masterclass: WANTED: moslimapowerrr!
Of bevinden moslima’s zich liever in de coulissen dan op de barricades?

Datum: Zondag 21 april 2013
Tijd: 14.00 tot 18.00 uur
Locatie: Vereniging Ettaouhid,  Schietbaanlaan 100A, 3021 LN in Rotterdam

Moslimvrouwen doen het heel goed in het onderwijs, op de arbeidsmarkt etc, maar toch missen we hun stem op bepaalde posities, waarom verschuilen ze zich achter de coulissen? Dat terwijl de samenleving juist die vrouwelijke stem en dat inzicht nodig heeft. Hoe kunnen we moslimvrouwen inspireren en motiveren om meer op de voorgrond te treden? We need some moslimapowerrr!

Latifa Aboutaleb, moeder van twee kinderen, oprichter en directeur van detacheringsbureau Scienter, bestuurder en winnaar ‘ Aardig Onderweg Award 2011 verzorgt de Masterclass WANTED: Moslimapowerrr!

Tijdens deze masterclass zal zij ingaan op het belang van besturen. Niet alleen in de politiek, maar ook door honderden besturen van maatschappelijke of religieuze organisaties worden besluiten genomen voor en over diverse groepen mensen. De doorsnee bestuurder is in veel gevallen echter een man van middelbare leeftijd. Het komt de besluitvorming  ten goede als de diversiteit van de mensen waarover het gaat, terug te vinden is in besturen. Dat betekent meer verschillende inzichten, achtergronden en kwaliteiten die meewegen in de besluitvorming.

Ook mee willen beslissen i.p.v. dat er voor je beslist wordt? Dan is wellicht deze masterclass interessant voor jou!

Eind april loopt het Al Nisa voorzitterschap van Leyla Cakir ten einde. Tijdens deze bijeenkomst is er de gelegenheid om afscheid van haar te nemen.

Het programma
14.00-14.30 uur: Inloop met koffie & thee
14.30-14.50 uur: Opening & afscheidsspeech door Leyla Çakir, voorzitter Al Nisa
14.50-15.45 uur: In gesprek met het publiek
15.45-17.15 uur: Masterclass WANTED: Moslimapowerrr! door Latifa Aboutaleb
17.15-18.00 uur: Afsluiting, gebed en informeel samenzijn.
18.00 uur: Einde

Aanmelden
De toegangsprijs bedraagt € 5,-. Meld je aan via info@alnisa.nl of via 06-26232988. Vermeld hierbij je naam en met hoeveel personen je komt.
photo credit: K. Peter Schmidt via photopin cc

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!