Voorpagina

Moslim zijn in een niet islamitisch gezin

Moslim zijn in een niet islamitisch gezin, een duivels dilemma

Zondag 20 mei 2012

Locatie: De Baron, Piet Mondriaan 2, Amsterdam

(naast de El Kadisia school, zijstraat Jan Tooropstraat)

Opgroeien als moslim(a) in een niet Islamitische familie,  hoe ga je daar mee om en hoe gaat je familie hiermee om. Al Nisa nodigt je uit om hierover in gesprek te gaan naar aanleiding van de film ‘Geloven’ uit de ‘Duivelse dilemma’s’  reeks. Regisseuse Mijke de Jong, tevens Gouden Kalf winnares zal met ons bespreken hoe zij haar keuzes voor de film heeft gemaakt.

Na de film gaan we in gesprek met Laura Mora, een bekeerling uit de documentaire “Ik en mijn moeder”, Mijke de Jong  en Ibtissam Benihmdouch en met het publiek. Hierin zullen we het hebben over  waar je tegen aan loopt als bekeerling, maar ook als moslima uit een islamitisch gezin. Ibitissam Benihmdouch legt uit dat ook geboren moslima’s tegen gelijksoortige dilemma’s aan kunnen lopen.  Kortom het wordt een inspirerende en interessante dag.

Zoals bij elke bijeenkomst is er een mogelijkheid om de sjahaada af te leggen. Gelieve hiervoor van te voren contact opnemen met Al Nisa i.v.m. de voorbereidingen.

We stellen je aanwezigheid zeer op prijs en hopen je dan ook te mogen verwelkomen op 20 mei.

Programma

12.30 – 13.00 uur :     Inloop met koffie, thee en wat lekkers

13.00 – 13.10 uur:      Opening

13.10 – 13.20 uur:      Inleiding van Gouden kalf winnares Mijke de Jong

13.20 – 14.00 uur:      Film vertoning: ‘Duivelse Dilemma’s’

14.00 – 14.30 uur:      Gezamenlijke lunch en gelegenheid voor het gebed

14.30 – 16.00 uur       In gesprek met het publiek en Mijke de Jong, Laura Mora en Ibtissam Benihmdouch

Aanmelden
De toegangsprijs bedraagt € 3,-. voor volwassenen en € 2,50 voor de kinderen geef dan wel de naam en leeftijd van de kinderen door. Meld je aan via amsterdam@alnisa.nl of via 06-26232988. Vermeld hierbij je naam en met hoeveel personen je komt.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!