Voorpagina

TANS K-Vé: Arabische Lente met Petra Stienen

Datum: Dinsdag 14 juni · 18:30 – 21:30
Locatie: Amsterdam Bright City Claude debussylaan 2-8 Amsterdam, Netherlands

Aanmelden verplicht en kan tot 13 juni via: http://www.spinoffice.nl/digitalp/TANS/

De afgelopen periode werd de Arabische wereld op zijn grondvesten geschud in landen als Tunesië, Egypte, Libië en vele andere landen nam het volk het heft in eigen handen en ontketende het een ware revolutie. Maar wat zijn nu de gevolgen?

Als gastspreker verwelkomen wij Petra Stienen. Petra zal met het publiek van gedachten wisselen over “De Arabische Lente” en wat deze voor gevolgen heeft voor zowel de Arabische als de Westerse wereld. Zij heeft Arabisch en Midden-Oostenstudies gestudeerd in Leiden, Cairo en London. Ze is daarna meer dan 10 jaar in de Arabische wereld werkzaam geweest als diplomate, waarbij ze zich heeft bezig gehouden met mensenrechten diplomatie. Zij heeft tevens het boek Dromen van een Arabische lente geschreven waarin ze schrijft over haar rol als vrouwelijke diplomaat in de Arabische wereld en over haar zoektocht waarbij ze kennis maakt met de lokale bevolking van Egypte en Syrië.

De avond wordt vervolgd met een dynamische netwerkborrel.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!