Voorpagina

They Were Promised the Sea

Donderdag 21 mei is de screening en tevens de première in Nederland van de film “They Were Promised the Sea”. Een film over de zoektocht naar de omstandigheden die hebben geleid tot de massale migratie van Joden uit Marokko. Een uittocht onlosmakelijk verbonden met de onteigening en verbanning van het Palestijnse volk.

Door de persoonlijke lens van de regisseur Kathy Wazana (geboren in Casablanca) vertelt zij het verhaal van een tweede generatie Marokkaanse Israëliers. Wazana was 10 jaar oud toen ook haar ouders uit Marokko vertrokken met de overtuiging dat het niet meer veilig was. Wazana reisde na 35 jaar weer terug en werd verwelkomd met de woorden “welkom thuis”.

Persoonlijke verhalen van een volk met traumatische en tragische herinneringen aan de Noord Afrikaanse-Joodse exodus die diep verbonden is met de geschiedenis van regionale conflicten en koloniale geschiedenis.

De soundtrack van de film bestaat uit originele opnames van Andalusische en Sefardische muziek, uitgevoerd in het Arabisch, Hebreeuws en Ladino. Met het Atlas-gebergte en landschappen uit het zuiden van Marokko als achtergrond is het een film die ontroert en een diepe indruk achterlaat op het netvlies.

Trailer:

De regisseur Kathy Wazana is speciaal aanwezig voor de première van de film en zal na de film vragen uit het publiek beantwoorden.

19:00 Inloop
19:15 Screening “They Were Promised The Sea”
20:30 Q&A met regisseur Kathy Wazana
21:00 Borrel

Film: Engels ondertiteling
Entree: 5 euro
Georganiseerd door Bades Foundation & Cineclub Meevaart”

FB event.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!