Voorpagina

Workshop: Theatermonoloog schrijven

Voor de workshops ‘Theatermonoloog schrijven‘ zijn nog plekken beschikbaar!

Denk je wel eens: “Ik heb een mooi verhaal in mijn hoofd over iets uit mijn leven. Ik zou dat best onder de aandacht willen brengen.” Of denk je: “Dat verhaal van mijn hijab dragende buurvrouw (of zuster, moeder, vriendin) zou echt eens voor het voetlicht moeten komen”. Dan is de workshop ‘Theatermonoloog schrijven’ iets voor jou!

Stage-Z is op zoek naar herkenbare, eigentijdse en wereldlijke levensverhalen van/over hijab dragende vrouwen van alle leeftijden en culturele achtergronden. Verhalen van hijabi’s zelf of over hen via familie, vrienden, buren (zolang de persoon in kwestie maar haar toestemming geeft). Uit het leven gegrepen ervaringen over het dagelijks leven in Nederland. Het gaat nadrukkelijk niet over de motieven om een hijab te dragen, maar wel over het dagelijks leven van een hijab dragende vrouw in Nederland. Wil jij jouw verhaal delen?

Meld je nu aan voor deze gratis workshop op de website van Stage-Z. En ga 8 of 9 juni in Theater Zuidplein aan de slag met Anouk Saleming, toneelschrijfster van Hijabi Monologen Nederland.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!