Voorpagina

Van Zuid-Afrika tot illegale nederzetting in West Bank

Het verhaal van een kleine gemeenschap Afrikaners*die bekeerde tot het Jodendom, verhuisde naar Het Beloofde Land en zich huisvestte op geconfisceerd land van een Palestijnse familie.

Het verhaal van een kleine gemeenschap Afrikaners*die bekeerde tot het Jodendom, verhuisde naar Het Beloofde Land en zich huisvestte in een nederzetting in de West Bank. Op land, geconfisceerd van een Palestijnse familie. Dit is een productie voor het Zuid Afrikaanse programma ‘Carte Blanche’.

Wiki weetje:

Afrikaners (vroeger vooral door de Britten ook wel aangeduid als: Boere(n)) zijn de blanke Afrikaans-sprekende inwoners van Zuid-Afrika. Zij waren oorspronkelijk voornamelijk van Nederlandse en Duitse afkomst. Ook hebben vele Afrikaners een (deels) Vlaamse of Franse (vooral Hugenootse) oorsprong. Hun taal, het Afrikaans, is hoofdzakelijk afgeleid uit het Nederlands uit de zeventiende en achttiende eeuw, met leenwoorden uit het Engels, Maleis, Duits, en in mindere mate ook Khoi, San en ook uit enkele Bantoetalen.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!