Voorpagina

2 jaar cel voor kopstuk Sharia4Belgum

De rechtbank in Antwerpen heeft de woordvoerder van Sharia4Belgium veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan een voorwaardelijk.

Bron: www.AD.nl

Hij werd schuldig bevonden tot het aanzetten van haat tegen niet-moslims. Dit gebeurde toen de radicale moslims uit België een debat met Tofik Dibi en de schrijfster en Irshad Manju  verstoorden in De Balie in Amsterdam.

De 29-jarige Fouad Belkacem riep moslims op zich aan te sluiten bij terreurgroepen. Ook noemde hij het overlijden van de Vlaamse politica Marie-Rose Morel een ‘straf van Allah’. Hij stond ook terecht voor het belagen van Frank Vanhecke, de vroegere voorzitter van het Vlaams Blok en echtgenoot van Morel.

Leden van Sharia4Belgium verstoorden eind vorig jaar een debat in de Balie in Amsterdam over modernisering binnen de islam. Ze riepen leuzen en gooiden met eieren. Enkele Sharia4Belgium-leden zaten een paar dagen vast.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!