Voorpagina

De 5 video’s die Israël hardnekkig van het internet probeert te krijgen

Terwijl het Israëlische leger steevast blijft ontkennen dat het niet opzettelijk schiet op burgers, blijft het aantal doden in Gaza – waaronder voornamelijk vrouwen en kinderen – extreem stijgen. Dankzij het internet en voornamelijk social media, wordt het tegendeel keer op keer ontkracht en stapelen de bewijzen tegen Israël op.

1. Let op: deze video kan schokkende beelden bevatten. Deze video toont een man zoekend naar zijn neergeschoten familie in het puin

 

2. “Wat zouden de mensen in Gaza moeten doen? Waar moeten ze naartoe evacueren? MOETEN ZE ZWEMMEN? Heb je überhaupt ooit gezien hoe Gaza er uit ziet?”

3. “Hoe wordt Israël “beschermd” door het vermoorden van kinderen op het strand?”

4. “Welk volk op deze aardbol zou een 45 jaar lang durende, meedogenloze bezetting tolereren?”

5. “Is het niet duidelijk.. Zij (Israël) hebben totaal geen achting voor het internationaal humanitair recht .. Dat zij een compleet verschillende opvatting hebben en minder waarde hechten aan een Palestijns leven vergeleken met een Israëlisch leven?”

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!