Voorpagina

Aantal Nederlandse hadj-gangers gehalveerd door economische crisis

Het aantal Nederlandse moslims dat dit jaar de hadj gaat doen is bijna gehalveerd door de economische crisis. Dat meldt Trouw vandaag op haar website. Islamitische reisbureau’s raken dit jaar hun door Saoudie-Arabië toegekende visa niet kwijt. In voorgaande jaren was dit geen enkel probleem.

Saoudie-Arabië keert Nederlandse reisbureau jaarlijks 5000 visa toe. Die reisbureau’s bieden die visa’s vervolgens aan in combinatie met een all-inclusive reis naar Saoudie-Arabië. Deze hadj-reizen kosten tussen de 3500 en 5000 euro. Door de economische crisis kunnen veel Nederlandse moslims dit bedrag dit jaar niet betalen.

Een andere oorzaak voor het dalende aantal hadj-gangers is dat Saoudie Arabië op het moment grootschalige bouwprojecten uitvoert. Daarom zijn er dit jaar minder visa verdeeld dan voorgaande jaren.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!