Voorpagina

Amsterdam verzet zich tegen islamitisch thuisonderwijs

Het ziet er naar uit dat er niets anders op zit dan het Amerikaans voorbeeld van homeschooling te volgen.

AMSTERDAM – De Amsterdamse wethouder van jeugd en onderwijs Lodewijk Asscher gaat alles op alles zetten om te voorkomen dat bijna honderd islamitische leerlingen thuisonderwijs gaan volgen. Begin februari ontving de gemeente 97 brieven van ouders die aangaven dat geen enkele middelbare school in de stad voldoet aan hun levensbeschouwelijke eisen.

De gemeente heeft de ouders uitgenodigd voor een bijeenkomst, die vandaag plaatsvindt. ‘Ik wil uitleggen waarom hun stap onwenselijk is. Onderwijs in de thuissituatie, in een betrekkelijk isolement, is schadelijk voor de leerlingen. Ouders moeten hun specifieke uitleg van de islam niet stellen boven het belang van hun kind’, zegt Asscher.

Bron: De Volkskrant

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!