Voorpagina

België: Boerkaverbod goedgekeurd

Dit is geen boerka

De Kamercommissie Binnenlandse Zaken keurt unaniem een wetsvoorstel goed dat de dracht van de boerka en de nikab op straat verbiedt. Bij de boerka wordt het hele lichaam verstopt achter een groot doek, ook de ogen, die achter een gaasnetje verwijnen. Bij de nikab is het hele lichaam verstopt op een klein spleetje voor de ogen na.

Het goedgekeurde voorstel bestraft niét het dragen van de boerka en de nikab op zich, maar wel “het dragen van gezichtsversluierende kleding die zover gaat dat betrokkene niet meer kan geïdentificeerd worden”. Daarop komt 7 dagen cel en 137,5 euro boete. Ook de dracht van de bivakmuts op openbare plaatsen wordt dus verboden. Lees Verder


Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!