Voorpagina

Buitenlanders iugh!

Achterstandswijken met buitenlanders zou u eventueel kunnen herkennen aan de enorme concentratie aan schotels op de balkons, aan de bomen of op het dak. De richting bepaalt de etnische afkomst...

Vicepremier Maxime Verhagen vindt de vrees van Nederlanders voor buitenlandse invloeden “begrijpelijk” en “terecht”. Kabinetspartij CDA zou meer moeten luisteren naar de zorgen dat buitenlanders Nederland blijvend veranderen, dat “buitenlandse producten” ook een “buitenlandse ziekte” met zich kunnen meebrengen, dat kerken vervangen worden door islamitische gebedshuizen, dat immigranten Nederlandse werknemers te snel af zijn of dat nieuwkomers zich niet aanpassen.

Dit blijkt uit een toespraak die Verhagen vanavond zal uitspreken en die in bezit kwam van NRC-redacteur Freek Staps.

Niet eerder verbond Verhagen zich zo expliciet aan het gedachtegoed van de PVV over buitenlandse invloeden die Nederland zouden bedreigen, zo schrijft Staps vanmiddag in NRC Handelsblad.

Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!