Voorpagina

CMO bezorgd over ronselpraktijken jongeren voor Syrische strijd

Het CMO is bezorgd over de ronselpraktijken en ziet daarin een veiligheidsrisico voor Nederland.

photo credit: FreedomHouse via photopin cc

Het CMO krijgt verontrustende signalen dat steeds meer jongeren in Nederland zich aangetrokken voelen tot deelname aan de gewapende strijd in Syrië. Het CMO is bezorgd over de ronselpraktijken en ziet daarin een veiligheidsrisico voor Nederland. Het CMO stuurt daarom een brief naar zijn aangesloten organisaties en imams met de oproep om hieraan aandacht te besteden.

Mede door het uitblijven van internationaal optreden ontstaat er een machtsvacuüm in Syrië waar verschillende groeperingen met eigen beweegredenen gebruik van maken. Nederlandse jongeren mogen niet het slachtoffer worden van het uitblijven van politieke druk op het huidige bewind van Syrië vanuit de internationale gemeenschap.

Het CMO begrijpt de frustratie die leeft onder jongeren over het onrecht dat de burgers van Syrië ondergaan maar vreest voor de toekomst van deze jongeren bij terugkeer in Nederland. Het CMO voelt zich verantwoordelijk voor de toekomst van de jonge generatie moslims en spoort daarom zijn achterban en jongeren aan tot het organiseren van humanitaire hulp aan Syrië.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!