Voorpagina

CNV: Flexibele werktijden voor moslim tijdens ramadan

Bron: www.elsevier.nl

CNV Jongeren opent een meldpunt waar moslims die meedoen aan de ramadan problemen op hun werk kunnen melden. De bond zou signalen krijgen dat door de islamitische vastenmaand die vrijdag is begonnen, een groot deel van de moslims problemen op hun werk ervaart. Zij zouden die niet durven melden bij hun werkgever omdat ze bang zijn hun baan te verliezen.

Vermoeider
Uit een steekproef van CNV Jongeren zou blijken dat werkende moslims zich tijdens de ramadan vermoeider voelen dan anders, problemen hebben met de concentratie en in deze periode graag flexibeler werktijden zouden hebben.

CNV Jongeren wil daarom dat cao’s ‘ramadan-proof’ worden. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid te creëren andere roosters toe te passen met flexibelere arbeidstijden.”

Kamervragen
De PVV vindt het plan van de CNV Jongerenhelemaal niks. PVV-leider Geert Wilders wil van minister van Sociale Zaken Henk Kamp(VVD) een reactie. ‘Deelt u de mening dat mohammedanen die zo graag ‘ramadan-proof’ willen werken, dit het beste kunnen doen in een islamitisch land en niet hier?’ vraagt Wilders aan Kamp.

Volgens de PVV’ers kiezen ‘aanhangers van de islam vrijwillig voor honger, vermoeidheid en concentratieverlies’ tijdens de vastenmaand.

Lees het volledige artikel hier.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!