Voorpagina

Crowdfundactie voor gebedshorloge kinderen

Khairi Marhaben, student aan de Hogeschool van Amsterdam, begint op 1 december een crowdfundactie om zijn idee voor de ‘BaBa’ prayer watch te ontwikkelen. De ‘BaBa’ prayer watch is een horloge voor islamitische kinderen dat hen herinnert aan het gebed  Vijf keer per dag, het aantal keer dat moslims per dag bidden, geeft het horloge een signaal als oproep voor het gebed.

Khairi studeert momenteel in Abu Dhabi en wil de digitalisering  van de wereld combineren met de principes van de Islam. ‘Kinderen zijn tegenwoordig alleen maar aan het gamen en internetten, de ‘BaBa’ prayer watch herinnert kinderen op deze manier toch aan het gebed. Vooral in het Midden- Oosten zijn ouders enthousiast over het idee’, aldus Khairi.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie