Voorpagina

Democratisch tekort

Bron: www.parool.nl

Het aantal Kamerleden van Surinaamse en Antilliaanse komaf zal minimaal zijn na de verkiezingen van 12 september. Afgaande op de peilingen blijft in de Tweede Kamer alleen PvdA- Kamerlid Tanja Jadnanansing over. Dat is opmerkelijk, want louter getalsmatig zijn de Surinaamse en de Antilliaanse gemeenschap samen goed voor ruim vier zetels.

Politicoloog Jean Tillie spreekt van ‘een democratisch tekort’. Een deel van de verklaring zoekt hij in de vrees van politieke partijen om voor politiek correct te worden versleten. Dave Ensberg, nummer 27 op de CDA-lijst, neemt het heft in eigen handen. Hij wil via voorkeurstemmen in de Tweede Kamer komen en voert campagne onder Surinamers in Amsterdam. ‘Je kunt me elk weekend tegenkomen op Kwakoe,’ lacht hij.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!