Voorpagina

De docu die de Belgen wél durven te vertonen: “Palestijnse kinderen als doelwit”

Nederland lijdt nog altijd aan het collectief schuldgevoel na WO2; media denken wel tien keer na voordat ze Israëlisch terreur durven te benoemen. Ze zijn nog altijd geneigd om te spreken van een ‘conflict’, anderen durven zelfs het woord ‘oorlog’ in de mond te nemen terwijl steeds zichtbaarder wordt (met dank social media) dat het kolonisatieproject uitgelopen is tot een ramp. 

Onze Belgische zuiderburen zonden donderdag 10 juli een documentaire uit waarin duidelijk wordt hoe duizenden Palestijnse kinderen systematisch worden onderworpen aan mishandelingen, arrestaties, martelingen en collaboraties.

Laatste herhaling: Zondag 13 juli om 17u42 op Canvas

Kijk en huiver

Update 13/7/2014: Bekijk de documentaire op Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=iqL048x4msM&app=desktop 

 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!