Voorpagina

Doek gevallen voor Ibn Ghaldounschool Rotterdam

De Ibn Ghaldounschool in Rotterdam moet dicht. Per 1 november wordt door de overheid de geldkraan dichtgedraaid. Dat heeft staatssecretaris Dekker besloten na onderzoek van de Onderwijsinspectie.

De NOS meldt:

Volgens Dekker blijkt uit het onderzoek dat de school financiële problemen had, dat in de bovenbouw 80 procent onbevoegde docenten werkzaam was en dat docenten het Nederlands onvoldoende beheersen. Daarmee was volgens Dekker duidelijk dat de Ibn Ghaldounschool onvoldoende toekomst heeft en besloot hij de geldkraan dicht te draaien.

Vóór de zomer werden op de school eindexamens gestolen. Ook het bestuur van de school maakte in deze kwestie fouten, zo blijkt uit het onderzoek van de Onderwijsinspectie

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!