Voorpagina

Duitse Marokkaan protesteert tegen anti-Ottomaans standbeeld

In het eens zo rustige Duitse stadje Regensburg staat het beeld van Don Juan, een geheime zoon van keizer Karel V. Als jonge legerleider wist hij op 24-jarige verjaardag het leger van het Ottomaanse Rijk te verslaan als legerleider. In het Duitse dorpje pronkt het beeld van Don Juan, met onder zijn linkervoet het hoofd van een Ottomaan. Voor een jonge Marokkaan reden genoeg om te protesteren tegen het schokkende beeld.

De jonge actievoerder is van mening dat een dergelijk beeld een pure provocatie is en het toonbeeld is van een vervlogen tijdperk. ‘Daar moet ik wat aan doen’, zal hij gedacht hebben toen hij het beeld van Don Juan beklom en versierde met de Turkse en Andalusische vlag. Ook nam hij enkele rozen mee, die hij als eerbetoon op het hoofd van de gevallen Ottomaan plaatste.

Na de versiersels zette de Marokkaan zijn protest kracht bij door het zingen van ‘Islam is een religie van vrede!’ en ‘Dit standbeeld moet weg!’. De toegestroomde massa schakelde al snel de politie in om de demonstrant na een uur onderhandelen van zijn ‘troon te stoten’. Een enkeling besloot te applaudisseren voor de moedige manier van protesteren. ‘Als ik dit deed in Iran zou ik gedood worden’, besloot een Duitser die weinig sympathie kon opbrengen voor de Marokkaan.

Bron: Marokko.nl
Foto: Screenshot Marokko.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!