Voorpagina

Duitse rechter: Nederland behandelt asielzoekers mensonwaardig

Een rechter in Duitsland heeft besloten dat asielzoekers, die in Nederland zijn uitgeprocedeerd en naar Duitsland komen, niet mogen worden uitgezet. Volgens hem is het Nederlandse asielbeleid mensonwaardig. Volgens NU.nl wees de rechter erop dat ‘asielzoekers in Nederland niet mogen werken, terwijl ze tegelijk geen overheidssteun krijgen. Daarom dreigen ze af te dalen tot “onder het lichamelijke en sociale bestaansminimum”.’

Jonge asielzoekers in Nederland. Foto: ANWB http://www.flickr.com/photos/ledenactief/8853315383/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het vonnis werd gedaan in de zaak van een Somalische asielzoeker, die in Nederland was uitgeprocedeerd en naar Duitsland was gegaan. Volgens NU.nl gebeurt het zelden dat asielzoekers niet worden teruggestuurd naar het land waar ze eerst asiel aanvroegen. Dat is tegen de EU-afspraak, maar omdat volgens de Duitser Nederland de eerste levensbehoeften als eten en onderdak niet waarborgt, wordt er een uitzondering gemaakt.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!