Voorpagina

Eerste hulp bij radicalisering

Een nieuwe website moet ouders, docenten en andere opvoeders uit de brand helpen die met radicaliserende jongeren te maken hebben. De naam ervan is omgaanmetidealen.nl en hij gaat morgen de lucht in.

De internetpagina is een initiatief van Forum, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken.

De site moet hulp bieden bij radicalisering van allerlei soorten jongeren. Daarbij valt te denken aan moslimjongeren of extreem rechtse jongeren. De website bevat tips en informatie voor opvoeders van radicaliserende jeugd. Ook staan er waargebeurde verhalen op, die ouders of docenten een idee geven hoe ze radicalisering kunnen herkennen en wat ze eraan kunnen doen.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!