Voorpagina

Egypte verklaart Israël tot grootste vijand

Het Egyptische parlement heeft Israël de grootste vijand van het land genoemd

Vroeger...

Bron: NOS.nl

Het Egyptische parlement heeft Israël de grootste vijand van het land genoemd en gestemd voor uitwijzing van de Israelische ambassadeur en stopzetting van de uitvoer van gas naar Israël. De regering wordt opgeroepen alle banden en akkoorden te heroverwegen met de “zionistische entiteit”.

De motie van die strekking kreeg in het parlement unanieme steun. De betekenis is symbolisch, omdat alleen de militaire raad gaat over het buitenlands beleid.

De Moslim Broederschap domineert nu het parlement en wil in de nieuwe grondwet opgenomen zien dat de macht van het parlement aanzienlijk wordt uitgebreid.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!