Voorpagina

Entzinger: “Integratie van migranten wordt veel te veel geproblematiseerd”

Het vertrek van Kamerleden, Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk, is volgens Han Entzinger het resultaat van een verrechtst integratiebeleid: “Door Pim Fortuyn, Rita Verdonk en Geert Wilders zijn alle politieke partijen iets hun kant opgeschoven. Werden gastarbeiders nog aangemoedigd eigen taal en cultuur te behouden, na de invoering van inburgeringscursussen zit de overheid nu op de lijn dat immigranten zich volledig moeten aanpassen. Dus scherpere inburgeringseisen en geen bemoeienis van Turkse clubs.”

Naast het gegeven dat Entzinger dit beleid veel te rigoureus vindt, zegt hij interessante dingen over Turkse organisaties die onder toezicht staan: “Ik vind het persoonlijk een vrij zwaar besluit. Asscher zou eerst aan moeten tonen dat deze organisaties de integratie belemmeren. Er zijn wel meer organisaties waarvan je denkt: moet dat nou zo nodig? Zolang hij geen bewijs heeft of laat zien, roept het alleen maar achterdocht op bij de Turkse gemeenschap. Het geeft ze het gevoel dat ‘de Nederlandse samenleving ons niet moet’. Zo ontstaat een grotere kloof tussen de Turkse gemeenschap en de rest van Nederland. Dat lijkt me niet bevorderlijk voor de samenleving. ”

Klik hier om het volledige interview te lezen met Han Entzinger.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!