Voorpagina

Excuses van Wilders geëist

Somalische humor, kijken of je excuses uit de mond van Wilders kan krijgen. Het zou toch wat zijn. De grote blonde leider tegenover 12 Somaliers: “Sorry jongens, ik was iets te snel met mijn vooroordelen”. Het zal er natuurlijk wel niet van komen, want als hij één ding sinds zijn grote verkiezingsoverwinning heeft bewezen, is het wel dat hij ontzettend goed zijn foutjes, zijn gebroken beloftes en zijn criminele partijgenootjes weet te verbloemen. We zien wel of het er ooit van komt. Nee heb je en ja kan je krijgen. Wie niet waagt, wie niet wint. En als je niet schiet, kan je niet scoren.

“De twaalf Somaliërs die op kerstavond werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme, dreigen aangifte tegen PVV-leider Geert Wilders te doen.

Wilders sprak volgens advocaat Ruperti beledigende woorden over ze, na hun arrestatie. De politicus reageerde op de kersttoespraak van koningin Beatrix. Zij stelde dat de kracht in de Nederlandse samenleving moet worden gezocht in dat wat verbindt in plaats van in het vergroten en verharden van tegenstellingen. Enkele uren later twitterde Wilders: ‘De twaalf opgepakte Somalische terreurverdachten zochten volgens mij in Nederland niet direct naar wat ons verbindt en delen onze waarden vast ook niet.’

Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!